HoReCa - Przygotowanie
Grzanki po przygotowaniu powinny być przyrumienione,
mieć chrupiące boki oraz spód, górę zaś lekko chrupiącą.
Sposoby przyrządzania
PiekarnikGrzanki zamrożone lub rozmrożone włożyć do piekarnika. |
Piec do pizzyZamrożone lub rozmrożone grzanki włożyć do pieca do pizzy, Czas: 2 minuty; Temperatura: 330°C |
OpiekaczZamrożone lub rozmrożone grzanki włożyć do opiekacza i zapiekać do momentu uzyskania chrupkości. W zależności od rodzaju opiekacza, mocy i rozmieszczenia grzałek - czas należy dobrać indywidualnie. Grzanki zapiekać ok. 6 min. |
GrillZamrożone lub rozmrożone grzanki kładziemy bezpośrednio na ruszt grilla. Przypiekamy z dwóch stron, obracając podczas grillowania. Ze względu na wysoką temperaturę należy uważać, aby nie przypalić grzanek. W przypadku grilla dwupoziomowego, kładziemy grzanki na wyższy poziom. Grillowanie trwa trochę dłużej, ale nie ma obawy przypalenia. Czas grillowania: ok. 2 minut na każdej ze stron, w przypadku grilla tradycyjnego. Przygotowanie na grillu elektrycznym: ok. 3 minut na każdej ze stron. |
Uwaga! Nie należy przyrządzać grzanek w mikrofali.
Urządzenie to, powoduje iż produkt jest miękki, tym samym nie spełnia oczekiwań klienta.
Chcąc utrzymać temperaturę grzanek przez dłuższy czas, po zapieczeniu włożyć do bemara.