W domu - Przygotowanie
Grzanki po przygotowaniu powinny być przyrumienione,
mieć chrupiące boki oraz spód, górę zaś lekko chrupiącą.
Sposoby przyrządzania
PiekarnikNagrzewamy piekarnik do temperatury 220°C. |
OpiekaczZamrożone lub rozmrożone grzanki wkładamy do opiekacza i zapiekamy do momentu uzyskania chrupkości. W zależności od rodzaju opiekacza, rozmieszczenia grzałek - czas należy dobrać indywidualnie. |
GrillZamrożone lub rozmrożone grzanki kładziemy bezpośrednio na ruszt grilla. Przypiekamy z dwóch stron, obracając podczas grillowania. Ze względu na wysoką temperaturę należy uważać, aby nie przypalić grzanek. W przypadku grilla dwupoziomowego, kładziemy grzanki na wyższy poziom. Grillowanie trwa trochę dłużej, ale nie ma obawy przypalenia. Czas grillowania: ok. 2 minut na każdej ze stron. |
Uwaga! Nie wolno przygotowywać grzanek w mikrofali.
Urządzenie to powoduje, iż grzanki staja się miękkie, a nie chrupiące!!!